top of page
  • איך אני יודע.ת שאנחנו צריכים טיפול זוגי?
    אם אתם כבר לא שמחים בזוגיות שלכם, עייפים מלנסות להסביר את עצמכם ונכנסים כל פעם לאותם לופים מול בן-הזוג, אם אתם מרגישים שקשה לכם לנשום בתוך הזוגיות ושאתם מתנהלים יותר כמו שותפים לעסק (שנקרא 'בית') ולא כמו בני-זוג, או אם אתם פשוט רוצים לעלות קומה בזוגיות שלכם ולחזק אותה, גם כשהיא טובה בבסיסה, אני מזמינה אותכם להגיע אליי. לאחר שעזרתי כבר לעשרות זוגות, אני יודעת שאפשר לחיות את החיים האלו במלואם, ואין סיבה רק לשרוד אותם או להתפשר! בואו וביחד נמצא את הדרך חזרה אל זוגיות בריאה ושמחה יותר.
  • כמה זמן לוקח תהליך יעוץ זוגי?
    תהליך היעוץ תלוי במספר גורמים, כגון עומק הפערים בין בני הזוג, סוג הפערים, מחוייבות ומוכנות בני הזוג לעשות שינוי, האופי של כל אחד מכם, תדירות הפגישות ועוד. קיימים זוגות שמסיימים תהליך פגישות ספוורות, וזוגות אחרים צריכים ליווי ארוך יותר ומעטפת צמודה ומחבקת. תגיעו לפגישה כי אתם רוצים לבצע שינוי, לפתור את הבעיות ולחזור לזוגיות בראיה והשמחה שלכם. הזמן במקרה זה אינו מהווה שיקול אלא רק היחסים שלכם והאושר שלכם.
  • יש בינינו פער גדול, האם ניתן לקיים זוגיות טובה?
    בהרבה מקרים התשובה היא-כן. לא לימדו אותנו לעשות זוגיות, וכמו כל מיומנות נרכשת גם זוגיות טובה אף פעם לא מאוחר ללמוד. ביחד נבין את שורש הפער וכיצד ניתן להגיע לפתרונות וליצירת דרכים להרגיש קרובים ואהובים יותר, גם אם, לעיתים, הפער עצמו לא ייעלם.
  • מתי כדאי לפנות ליעוץ זוגי?
    כדאי לפנות ליעוץ כאשר אתם שמים לב שמשהו לא עובד לכם כפי שהייתם רוצים. אתם צועקים יותר מידי, הרומנטיקה דועכת, אתם לא מרגישים הערכה וכבוד מבן/בת הזוג ועוד. מומלץ לפנות ליועצת זוגית ממש בשלבים הראשונים ולא לחכות כאשר הפערים יגדלו, הריחוק ביניכם יתגבר ואיתם תחושת הכעס או היאוש.
  • האם יעוץ זוגי מתאים גם לזוג לפני חתונה?
    בהחלט כן! לזוג לפני חתונה מומלץ מאוד להגיע למספר פגישות בודדות על מנת לקבל את הכלים הנכונים לחיים משותפים בתור זוג נשוי. פגישות כאלה בונות למעשה את אבני היסוד של בניית הבניין הזוגי ביניהם, ומאפשרת להם לקיים זוגיות חזקה וחסינה על בסיס איתן.
  • איך מתבצע תהליך היעוץ?
    לאחר שיחת הכרות טלפונית לבחינת התאמה לייעוץ הזוגי, נקבעת פגישת הכרות ואבחון עם בני-הזוג. בפגישה זו, בעיקר דרך שאילת שאלות, אבין את הדינמיקה הזוגית ביניכם, את התפקידים של כל אחד מכם בתוך הזוגיות, את הצרכים שלכם שלא מקבלים מענה, ובעיקר - את הפוטנציאל הזוגי שלכם, באיזו דרך עלינו לצעוד יחד. הפגישה הראשונה אינה מחייבת, ואחריה נבנה תכנית עבודה זוגית (האם יש צורך בפגישות בודדות, בהתליך ועוד) להמשך הליווי. תכנית הליווי נועדה לזוגות שהפער ביניהם משמעותי או חולש על מספר תחומים : תקשורת, אינטימיות, פצעי ילדות וכו'. התהליך נע בין 3-4 חודשים בד"כ, כשלאחריהם הזוגיות שלהם כבר בחוף מבטחים! אך כדי למקסם את תוצאות התהליך והאפקטיביות שלו, אני מלווה את הזוגות שאיתי יד ביד: *בתום כל מפגש הזוגות מקבלים שעורי-בית על מנת לתרגל ולרכוש מיומנויות חדשות שיוטמעו לתוך הזוגיות החדשה שלהם. *אני פותחת קבוצת וואטסאפ סודית עם הזוגות (שם מעלה את שעורי-הבית, דגשים לשבוע הקרוב, הזוגות מוזמנים לשתף, חוגגים יחד הצלחות ועוד). *אני זמינה לזוגות בין המפגשים להתייעצויות בנקודות קושי או בלבול.
  • איך בוחרים יועצ.ת זוגי?
    בחירת יועץ זוגי יכולה להיות קריטית להצלחת התהליך, ולכן עליכם לשים לב למספר פרמטרים: - בחינת הכימיה עם היועץ הזוגי. - מידת האמון שאתם נותנים בו. - בחינת הרקע המקצועי והגישה הטיפולית של היועץ (האם הוא משלב בין גישות? האם יש לו גם כלים טיפוליים לפתרון בעיות פרטניות (ולא רק זוגיות)? ועוד). - קבלת המלצות וחוות-דעת על היועץ הזוגי. - האם מתאפשרת קיומה שלפגישת הכרות לא מחייבת, כדי שתוכלו לקבל החלטה מושכלת לגבי המשך התהליך ולא תתחייבו אליו מראש. - בדיקת קצב הטיפול (איטי, מהיר), איזון בין פרקטיות לתאוריה. - חיבור לתחושותיכם בגוף כשאתם יושבים מול היועץ הזוגי (האם נעים לכם? נח? מתנהגים מולו באופן טבעי ואותנטי?).
  • מה התדירות מומלצת לפגישות?
    אין מתכון קבוע לתדירות פגישות, אך ככל שהאתגרים בזוגיות מורכבים יותר, מומלץ להגיע לעיתים תכופות יותר. המפגשים מתקיימים בממוצע אחת לשבוע, אך במקרים מסויימים יתכן שיעלה צורך ספציפי לבצע פגישה נוספת בין המפגשים הקבועים, וזאת כדי לתת מענה לעניין דחוף יותר שצץ.
  • אני בזוגיות אך רוצה להגיע לבד. האם אפשר?
    בוודאי. לעיתים אחד מבני הזוג מעוניין בייעוץ אישי לפני הכניסה המשותפת לייעוץ זוגי. פעמים אחרות בן.בת הזוג מתנגדים לייעוץ זוגי, ואינם מעוניינים לקחת בו חלק, מתוך אמונה שהכל יסתדר, שניתן לפתור את הבעיות לבד או מתוך חוסר אמון בייעוץ זוגי ככלל. במצב זה, כאשר תגיע.י לבד, יתחיל להתרחש אצלך שינוי פנימי בעקבות מפגשי הייעוץ. השינוי הזה יקבל ביטוי בהתנהגות, בתגובות ובמחשבות על בן.ת זוגך בתוך הבית, ובכך תתחיל להיווצר לה זוגיות חדשה! בנוסף, מה שקורה לרוב, כשבן-הזוג מתחיל להרגיש ברוח החיובית שנכנסת לבית, הוא כבר יבקש להצטרף לייעוץ הזוגי ולקחת חלק במסע המרתק הזה ביחד איתך.
  • אנחנו צריכים ייעוץ אך בן/בת הזוג אינו/ה מעוניין/ת להגיע איתי. איך ניתן לשכנע אותו/ה?
    לעיתים בן.ת הזוג אינם מעוניינים להצטרף לייעוץ הזוגי ביחד עם בן.ת-הזוג, מסיבות שונות. ניתן להדגיש בפני בן.ת-הזוג כי אם יבחר להשתתף במפגשי הייעוץ, יוכל לקבל במה להשמיע את שלל טענותיו ובקשותיו. הוא יקבל מקום לביטוי, הקשבה והכלה, דבר, שככל הנראה חסר כיום בזוגיות שלו.ה.
  • האם הטיפול שלך הוא פסיכולוגי?
    לא, הטיפול שלי אינו פסיכולוגי אך אני נוקטת בגישות טיפוליות שונות מתחום הטיפול הזוגי, שחלקן משלבות גם גישות פסיכולוגיות. אני נוגעת בפצעי הילדות שלעולם ילוו אותנו בזוגיות, אך יעוץ זוגי אינו מתיימר לחפור בנבכי הנפש של העבר ולחזור לאירועי הילדות ולנתחם. המיקוד של הייעוץ הזוגי הוא הווה ובעתיד, והוא מבקש לתת פתרונות ודרכי התמודדות פרקטיים לבעיות ולמצבים הרגשיים של בני הזוג במהלך הליווי.
bottom of page